Sabtu, April 08, 2017

Heh! Nampak gayanya, kegagalan demi kegagalan berterusan melanda Si Apek Kit Siang ni untuk menghalang pembentangan RUU 355 yang dicadangkan oleh Presiden PAS tu sebelum ini.

Keadaan itu membuatkan Si Apek Kit Siang tu mula meroyan tak tentu arah dan membangkitkan persoalan demi persoalan berkaitan dengan pembentangan yang telah dibuat oleh Hadi Awang itu.

Antara lain Si Apek Kit Siang tu cuba menimbulkan spekulasi kononnya Speaker Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin memberikan keistimewaan kepada Hadi Awang untuk buat pembentangan.

Namun perkara itu jelas hanya sekadar andaian Si Apek Kit Siang yang dah nyanyuk itu sahaja kerana ianya sudah pun dijelaskan kepada dia sebelum Ahli Parlimen Marang itu buat pembentangan.


Mungkin penjelasan yang dibuat oleh Tan Sri Speaker itu tidak cukup jelas buat Kit Siang kerana usia dia yang dah semakin meningkat dan menyebabkan pendengaran dia pun semakin berkurangan.

Jadi, jangan pulak Si Apek Kit Siang tu terus hilang akal atau diserang penyakit jantung selepas dia membaca kenyataan yang dibuat oleh Ketua Pemuda PAS ni. Takut ada pulak kerusi Parlimen yang kosong nanti.

Dalam kenyataan yang dibuat semalam, Ketua Pemuda PAS ini mengucapkan tahniah kepada Tan Sri Speaker kerana memberi kebenaran kepada Presiden PAS untuk buat pembentangan.
“Semoga Allah memberi ganjaran tertinggi kepada Tan Sri Speaker Dewan Rakyat di atas ketulusan, keberanian dan kecekalannya berhadapan kesukaran membenarkan usul persendirian (Ahli Parlimen) Marang dibentangkan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.
Tapi jangan terkejut pulak kalau bukan Si Apek Kit Siang tu yang masuk hospital selepas dia baca kenyataan Nik Abduh ni. Takut ada pulak Ahli Parlimen Islam dari kalangan puak Pakatan Haprak tu yang meroyan macam orang kena sampuk Setan!!! Hahaha!!!
Categories: , ,

1 ulasan:

  1. Syaitan itu terdiri drpd kalangan jin dan manusia. Kerjanya sama...halang manusia drpd melaksanakan syariat Allah.

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping