Ahad, Mei 14, 2017

Pengerusi Gabungan Kepimpinan Celik Minda (GKCM), Kamarul Azman Habibur Rahman berkata, beliau mengambil keputusan keluar daripada PPBM berikutan amalan kronisme yang diamalkan parti itu.

Bekas anggota Majlis Kerja Tertinggi PPBM itu berkata, tindakan itu dibuat kerana merasakan sesuatu yang tidak betul telah berlaku meskipun parti itu baru berada di permulaan jalan.
"Setelah saya masuk dalam parti ini, yang mana saya antara pengasas parti, yang baru berada di peringkat permulaan, sudah timbul perkara yang tidak betul dan tidak boleh diketengahkan sedangkan ia sepatutnya menjadi satu gerakan yang membawa perubahan namun bentuk perubahan yang berlaku bukanlah yang kita mahukan.
"Saya keluar kerana saya rasa perjuangan sudah tidak betul, saya melihat bahawa orang-orang yang mempunyai pendidikan tinggi tidak dialu-alukan dalam parti dan isu pemilihan ketua-ketua bahagian menjadi masalah. Ada kronisme dalam pelantikan itu dan kalau mereka yang berjaya tidak mahu diterima apa akan jadi pada nasib bangsa kita kalau kita kata nak perjuangkan perubahan?
"Perubahan adalah (jika) mereka sudah terbukti berjaya membawa perubahan kepada masyarakat, komuniti, pendidikan, perniagaan atau apa sahaja... tetapi malangnya hari ini saya nampak lebih ramai yang gagal dalam hidup berbanding yang berjaya dipilih sebagai pemimpin," katanya dalam sidang media GKCM di sini, hari ini.
Kamarul Azman mendakwa PPBM juga menggunakan orang-orang miskin dan orang-orang kampung untuk mendapatkan sokongan dan menegaskan dia tidak melihat keikhlasan yang ditunjukkan oleh parti berkenaan untuk membantu golongan ini.

Katanya, dia telah 'diserang' dari dalam PPBM sendiri secara betubi-tubi dengan pelbagai tohmahan yang tidak berasas semata-mata untuk menjatuhkannya dan menyifatkan serangan seperti itu jugalah yang digunakan untuk menjatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan kerajaan.

Ditanya sama ada PPBM akan menjadi sebuah parti yang gagal, beliau berkata sekiranya yang menerajui parti itu mementingkan kepentingan peribadi daripada memperjuangkan masalah rakyat dan negara, parti itu tidak akan menjadi sebuah parti yang berjaya.

Pada 19 April lepas, Kamarul Azman mengumumkan keluar PPBM dan melepaskan semua jawatannya dalam parti iaitu sebagai Setiausaha Kerja, Setiausaha Penaja, Pengerusi Perhubungan Negeri Sembilan dan anggota Majlis Kerja Tertinggi.
Categories:

1 ulasan:

  1. Perjuangan utk kepentingan diri dan kroni takkan ke mana.

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping