Jumaat, April 06, 2018

Ahli Parlimen PKR Pandan Mohd Rafizi Ramli menafikan spekulasi yang mengatakan Tun Dr Mahathir Mohamad dan partinya, PPBM, akan mencetuskan tsunami Melayu yang akan memenangkan Pakatan Harapan (PH) pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14).


Naib Presiden PKR yang mengetuai badan kaji selidik Invoke Malaysia berkata rumusan itu berdasarkan data-data yang dikumpulkan hasil penyelidikan badan pemikirnya itu.


“Sekiranya anda bertanya kepada saya apakah akan berlaku tsunami disebabkan PPBM dan Dr Mahathir, saya katakan tidak, itu tidak akan berlaku,” katanya dalam satu kenyataan.


Sementara itu, Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak berkata tanpa ‘Tsunami Melayu’ harapan Pakatan DAP untuk menawan Putrajaya menjadi semakin sukar.


“Rafizi Ramli berkata kajian Invoke telah mendedahkan bahawa Mahathir gagal mencetuskan ‘Tsunami Melayu’ dan itu sepatutnya menjadi peranan Mahathir dan PPBM.


“Tanpa ‘Tsunami Melayu’ ini, pencapaian PH mungkin lebih buruk daripada pada PRU-13 apatah lagi memenangi 120 kerusi Parlimen yang mereka sasarkan,” katanya menerusi kenyataan hari ini.
Categories: , ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping