Selasa, April 03, 2018

Seorang bekas pengasas PPBM mempertikaikan tindakan Muhyiddin Yassin yang cuba menyekat ahlinya daripada bersuara dan menyatakan kepincangan yang berlaku dalam parti serpihan Umno itu.


Kamarul Azman Habibur Rahman menyifatkan tindakan mahu memecat ahli-ahli PPBM yang mempersoalkan kesahihan dokumen yang dihantar kepada RoS sebagai tidak selari dengan perjuangan yang dibawa parti itu. 


"Apabila Muhyiddin dipecat dari Umno dahulu, kemudian beliau kononnya mahu memperjuangkan keterbukaan dan hak besuara sekiranya beliau berjaya menubuhkan kerajaan bersama PH.


"Tetapi apa yang berlaku sekarang ialah dimana ahli PPBM sendiri belum apa-apa lagi tidak boleh mempertikaikan apa yang pucuk kepimpinan lakukan.


"Jelas menunjukkan apa yang diperkatakan tidak benar dan inilah bahaya yang dibawa oleh pemimpin-pemimpin seperti Muhyiddin sekiranya mereka berjaya membentuk kerajaan," katanya kepada Antarapos.


Semalam Muhyiddin mahu memecat ahlinya ekoran mempertikaikan kesahihan dokumen yang diserahkan parti itu kepada RoS dan menyelar mereka sebagai 'bodoh' kerana tidak melihat dan memahami dokumen berkenaan tetapi mahu mempertikaikannya.
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping