Selasa, Mei 01, 2018


Mungkin inilah taktik Politik Longkang yang PKR sedang lakukan bagi meraih rasa simpati murahan dari kalangan pengundi terhadap calon - calon mereka yang bertanding dalam PRU kali ini.


Nurul Izzah misalnya, yang bertanding di kerusi tradisi keluarga di Permatang Pauh, dah pandai buat - buat drama air mata buayanya dengan mendakwa PKR akan tewas dalam PRU14 nanti.


Kalau dulu, sewaktu bertanding dikawasan Parlimen Lembah Pantai, Si Nurul Izzah tu terpaksa bergantung kepada drama fitnah yang direka - reka oleh Rafizi terhadap calon yang menentang dia.


Kali ini, Si Nurul Izzah tu terpaksa menggunakan taktik Politik Simpati bagi mendapatkan sokongan dari kalangan rakyat dikawasan memandangkan PAS sudah tidak bersama dengan PKR.


Jika sebelum ini, PKR mempergunakan PAS sebagai Barua Politik mereka. Tapi kali ini, PAS telah mengambil tindakan meninggalkan Pakatan kerana enggan menjadi Balaci agenda Chauvinist DAPigs. 


Sekarang, PKR nak harapkan bantuan siapa lagi untuk membantu kemenangan mereka di Permatang Pauh? Nak harapkan PAN, memang tak boleh pakai. Nama je gah, tapi habuk pun tarak.


Nak harapkan DAPigs, lagi la tak boleh percaya. DAPigs hanya mementingkan agenda Politik Chauvinist mereka semata - mata. Jadi, terpaksa la Si Nurul Izzah tu jaja drama air mata hanya semata - mata untuk raih undi simpati dari kalangan rakyat!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping