Ahad, November 15, 2015

Pengasas Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) kecewa pimpinan Parti Amanah Negara tunduk kepada Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali apabila ditawarkan dengan jawatan.

Sedangkan Badrul Hisham yang lebih dikenali sebagai CheguBard berkata majoriti pimpinan Amanah menentang kerjasama PAS-UMNO, sebab itu mereka keluar parti dan menubuhkan parti baharu.
“Hampir keseluruhan geng-geng Amanah keluar dari PAS sebab tak percaya pada kepimpinan PAS yg dikatakan berbaik dengan UMNO…
“Tetapi bila baca kenyataan Amanah lepas jumpa Azmin yang mana mereka setuju dengan PAS dalam kerajaan Selangor… Sikap mereka lunak bila Azmin buka beberapa pintu jawatan…,”katanya dalam Facebook hari ini.
Menurutnya, rentetan daripada itu, tuduhan pimpinan Amanah terhadap Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang juga boleh dipertikai kerana Amanah kini dilihat bukan berpaksikan prinsip tetapi jawatan.
“Orang besar Amanah pula buat kenyataan minta PKR jadi orang tengah rundingkan Amanah dengan PAS… ini lagi mengundang tawa atau nak nangis pun tak pasti…
“Kalau dah kata Hadi dan majoriti pemimpin PAS tu nak join UMNO dan PAS tak boleh selamat maka hangpa keluar tubuh Amanah maka nak cari orang tengah nak runding jadah apa ? Lawanlah susun masej perang PAS = UMNO…
“Kalau boleh runding dan kerjasama maknanya hangpa keluar sebab kalah pemilihan maka propaganda geng Hadi akan berjaya… Bila Azmin buka pintu sikit lantikan jawatan hangpa kata ok PAS dalam kerajaan selangor ermm..Letih juga hangpa ni….,” katanya lagi.
Kesimpulannya, memang letih melawan perangai Haramjadah puak - puak Pengkhianat tu. Diorang setakat berjuang demi menjaga kepentingan Politik Peribadi diorang sendiri je. Bukannya diorang berjuang untuk rakyat!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

SH mohon maaf kerana terpaksa me'moderate'kan ruangan komen ini kerana ada komen datang dari sumber yang tidak dapat dikenal pasti.

Komen la banyak mana yang korang nak komen. Bagi la pandangan korang mengenai isu yang dibangkitkan. Insya Allah SH akan approve semuanya. KECUALI yang jelas melanggar Akta SKMM.

Sekian, terima kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping