Khamis, November 26, 2015

Timbalan Speaker Dewan Rakyat, Datuk Ronald Kiandee mengesahkan bahawa tiada sebarang gunting yang dihidangkan sebagai pembuka selera kepada tetamu dalam satu majlis makan malam yang diadakan baru-baru ini.

Katanya, yang dihidangkan sebagai pembuka selera di majlis berkenaan adalah "Ceaser Salad" dan bukannya "Scissors Salad" atau "Salad Gunting" sebagaimana yang menjadi bahan lawak jenaka di laman sosial.
"Satu gambar telah tersebar luas di media sosial di mana 'scissors salad' telah dihidangkan semasa acara makan malam di Parlimen.
"Saya telah menghadiri majlis itu dan boleh mengesahkan bahawa tidak ada gunting dihidangkan dalam salad, hanya 'Caesar salad' biasa," jelas Datuk Ronald dalam satu kenyataannya, hari ini.
Sebelum itu, sekeping gambar menu majlis makan malam di Parlimen telah tersebar di Whatsapp dan beberapa laman sosial, sekaligus menjadi bahan lawak jenaka yang menggelikan hati ramai pihak.

Malah gambar berkenaan turut dikongsikan oleh Exco Kerajaan Negeri Kedah, Datuk Suraya Yaacob di laman sosial beliau, baru-baru ini.

Bagaimanapun Ronald menjelaskan bahawa kesilapan melucukan dan tidak disengajakan itu dilakukan oleh pihak penyedia makanan, namun meminta pihak berkenaan supaya lebih berhati-hati pada masa yang akan datang.

Walaupun ianya adalah satu kesilapan lucu yang dilakukan oleh oleh katerer, tetapi sebagai sebuah institusi yang penting, kakitangan Parlimen perlu lebih berhati-hati supaya tidak lagi berlaku sebarang kesilapan sedemikian. "Hmm...salad gunting!" katanya.
Categories:

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping