Jumaat, November 13, 2015

Perbicaraan kes saman fitnah Datuk Seri Mustapa Mohamed terhadap Husam Musa serta empat lagi terpaksa ditangguhkan pada Khamis selepas peguam utama menteri itu cuti sakit.

Mustapa hadir di Mahkamah Tinggi seawal 9.15 pagi bagi memberi keterangan pada hari pertama membabitkan kes samannya yang dijadualkan berlangsung selama dua hari bermula hari ini.

Saman itu berhubung kenyataan fitnah yang didakwa dikeluarkan Husam terhadap Mustapa, yang juga Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, berkaitan saham FGVH.

Terdahulu, peguam Lew Cho Kang yang mewakili Mustapa memaklumkan kepada mahkamah bahawa peguam uatama, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah tidak dapat hadir kerana cuti sakit.

Lew yang mengemukakan sijil cuti sakit Muhammad Shafee kepada pihak mahkamah turut memohon supaya perbicaraan kes tersebut dapat ditangguhkan buat sementara ke tarikh yang lain.

Bagaimanapun, Hakim Datuk Nor Bee Ariffin berkata perbicaraan kes itu yang beberapa kali tertangguh sebelum ini tidak sepatutnya ditangguhkan lagi kerana plaintif (Mustapa) hadir untuk memberi keterangan.
Namun sekiranya peguam mahu kes hari ini ditangguhkan, saya akan mempertimbangkannya,” kata hakim itu.
Mahkamah kemudiannya membenarkan penangguhan perbicaraan kes itu dan menetapkan 30 Nov untuk pengurusan kes manakala 27 Jan tahun depan ditetapkan untuk perbicaraan kes berkenaan.

Perbicaraan kes itu yang dijadualkan bersambung esok turut dilapangkan kerana Muhammad Shafee mempunyai satu kes lain membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Senator Datuk S. Nallakarupan di Mahkamah Tinggi di sini esok.
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping