Khamis, Disember 03, 2015

Selepas puas dia mengkritik kepimpinan parti dia sendiri, kali ini Si Phahrolrazi tu mula berikan tekanan dan mendesak Rejim Pakatan yang dipimpin oleh Si Azmin Ali tu pulak.

PASMA-Cai hari ini menggesa Rejim Pakatan Selangor supaya mengikut jejak Tokong DAPigs Pulau Pinang yang tegas menyisihkan PAS dalam pentadbiran selepas parti itu enggan menganggotai Pakatan Harapan.

Kata Si Phahrolrazi tu, Si Menteri Besar Selangor tu sepatutnya tegas dengan pendirian dan resolusi yang telah dipersetujui antara parti komponen Pakatan Harapan seperti mana yang dilakukan sebelum ini.
"Beliau (Mohamed Azmin) perlu buat keputusan sama seperti di Pulau Pinang iaitu tidak perlu kekalkan PAS dalam kerajaan negeri yang diterajuinya itu.
"Mungkin Mohamed Azmin masih kekalkan PAS dalam pentadbirannya kerana beliau mahu memujuk parti Islam itu menganggotai Pakatan Harapan, tetapi saya percaya mereka (PAS) tidak akan bersetuju," katanya pada sidang media di sini hari ini.
Dalam pada itu, dia juga berkata, PASMA-Cai bersedia untuk mengemukakan nama anggotanya bagi memegang jawatan dalam Rejim Pakatan negeri pimpinan Pakatan Harapan.

Ianya termasuk pelantikan sebagai anggota Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Negeri (JKKKN).

Katanya, sebelum ini di Pulau Pinang seramai 1,083 anggota JKKKN daripada PAS telah meletak jawatan dan PasMa bersedia dilantik sekiranya kerajaan negeri menghendaki mereka.
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping