Sabtu, Disember 05, 2015

Nampak gayanya kepincangan dari segi kepimpinan yang melanda Selangor pada ketika ini semakin meruncing apabila DAPigs berikrar untuk menyingkirkan PAS dari Rejim Pakatan Selangor.

Pengerusi DAPigs Selangor mengakui kekok dengan pentadbiran DAPigs, PKR dan PAS di Selangor, namun DAPigs berikrar bahawa pada Pilihan Raya Umum k-14 tiada lagi PAS dalam pentadbiran.
“Memang kita ada keadaan yang kekok di Selangor sekarang. Kita (sekarang ini) bukan Kerajaan Pakatan Harapan. Kita ada PAS, DAP dan PKR dalam kerajaan di negeri Selangor. Kita tidak boleh buat apa-apa. Itulah adalah pilihan semasa Pilihan Raya Umum yang ke-13.
“Tetapi saya nak sebut di sini, dalam Pilihan Raya yang ke-14, kerajaan yang akan ditubuhkan selepas pilihan raya tersebut adalah Kerajaan Pakatan Harapan. Bukan lagi kerajaan kekok,” katanya ketika berceramah sempena program perasmian Wisma Amanah Negara, bangunan tiga tingkat yang merupakan ibu pejabat Parti Amanah Negara di Kuala Lumpur pada 28 November lalu.
Dalam ceramah itu, Si Tony Puaka itu juga turut mendedahkan strategi yang bakal dilaksanakan oleh DAPigs untuk menyingkirkan PAS dalam Rejim Pakatan Selangor selepas PRU 14.

Si Puaka tu juga berkata, DAPigs tidak boleh melupakan pemecatan exco dikalangan DAPigs dan PKR dalam pemerintahan Rejim Selangor di bawah Menteri Besar, Khalid Ibrahim tahun lalu.
“Siapa yang kekal dalam kerajaan (Selangor) dengan Menteri Besar yang telah pun ditendang keluar daripada PKR ? Parti PAS.
“Adakah ini menunjukkan bahawa PAS ini berprinsip di negeri Selangor. Ataupun mereka hanya ingin mengekalkan jawatan exco mereka dalam kerajaan negeri sahaja,” katanya lagi.
Pusing - pusing, PAS jugak yang dijadikan sebagai 'Kambing Hitam'. Salah puak - puak DAPigs tu sendiri tak nak pulak dia akui. Walhal, DAPigs tu yang berlagak nak jadi 'Abang Besar' dalam Pakatan. Tu pasal la PAS main 'Tikam Belakang'!!!

Tony Puaka Vs PASTony Puaka kata PAS dah banyak kali 'Tikam Belakang'. Maka sebab itulah mereka terpaksa putuskan hubungan dengan parti tu. Tapi yang DAPigs dok suruh PAS tunduk dan akur dengan kehendak DAPigs tu, tak nak pulak Si Musibat ni cerita!!!
Posted by Semut Hitam on Saturday, 5 December 2015
Categories: , ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping