Rabu, Januari 27, 2016

Baru - baru ada orang hantar satu kiriman melalui aplikasi Whatsapp bercerita mengenai kejadian lori membawa 'Babi' terlibat dalam satu kemalangan disebuah lebuh jalan raya Malaysia. 

Dengar katanya, tidak ada sebarang kemalangan jiwa yang dilaporkan melainkan Babi yang terlibat sahaja. Dan juga turut dilaporkan, tidak ada seekor Babi pun yang telah dilarikan oleh orang awam.

Tapi, cerita dibawah ni lain pulak. Kali ini, bukan Babi yang bergelimpangan. Tapi sebaliknya, Macai Pakatan Haprak tu yang bergelimpangan mendengar penjelasan yang diberikan.
"Tiada apa-apa kesalahan jenayah yang dilakukan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkaitan ketiga-tiga siasatan berhubung kes SRC International Sdn. Berhad dan dakwaan dana 'RM2.6 bilion", kata Peguam Negara, Tan Sri Mohamed Apandi Ali.
Berikutan itu, katanya, ketiga-tiga kertas siasatan berkaitan dengan dakwaan tersebut akan dikembalikan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini untuk ditutup.

Mohamed Apandi berkata beliau telah mengkaji dengan teliti keseluruhan keterangan saksi-saksi, dokumen-dokumen serta maklum balas berkaitan klarifikasi yang dipohon sebelum ini. 

Ianya berhubung satu kertas siasatan dikatakan melibatkan dana RM2.6 bilion dan dua kertas siasatan berkaitan kes SRC International yang dikemukakan kembali kepadanya SPRM.

Berhubung kertas siasatan dana yang dikatakan berjumlah RM2.6 bilion, Apandi berkata beliau berpuas hati berdasarkan keterangan saksi-saksi dan dokumen sokongan bahawa dana yang dimasukkan ke dalam akaun perdana menteri adalah merupakan sumbangan peribadi daripada keluarga diraja Arab Saudi kepadanya tanpa apa-apa balasan.

Beliau berkata keterangan saksi dan dokumen sokongan yang dikemukakan SPRM menunjukkan dana yang dimasukkan ke dalam akaun perdana menteri di antara 23 Mac 2013 dan 10 April 2013 berjumlah US$681 juta (RM2.08 bilion) adalah sumbangan peribadi daripada keluarga diraja Arab Saudi.
"Saya berpuas hati bahawa tiada keterangan yang menunjukkan bahawa dana tersebut adalah suatu bentuk suapan yang diberikan secara rasuah.
"Keterangan daripada siasatan tidak menunjukkan sumbangan dana tersebut diberikan sebagai dorongan atau sebagai upah untuk melakukan atau tidak melakukan sesuatu perbuatan yang berkaitan dengan kapasiti beliau sebagai perdana menteri," katanya.
Apandi berkata pihak SPRM sendiri dalam siasatan menemui dan merakamkan percakapan saksi-saksi termasuk pemberi sumbangan dana tersebut yang mengesahkan sumbangan tersebut diberikan kepada Perdana Menteri secara peribadi.
Categories:

3 ulasan:

 1. Kah...kah...kàh...kah...kahx2.6b

  BalasPadam
 2. Panggil Mat SAbun copat. Dia boleh tolong tangkap babi2 tu.....

  BalasPadam
  Balasan
  1. Dah tangkap boleh masak Bah kut teh dan makan bersama2 Lim Guan Eng

   Padam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping