Rabu, Januari 27, 2016

Pucat muka Si Rafizi tu sekejap dibuatnya bila keputusan mahkamah mendapati dia bersalah kerana menabur fitnah terhadap Ahli UMNO. Mujur la Hakim Mahkamah tu baik hati terhadap dia.

Kalau tidak, dah tentu - tentu sekarang ni Si Rafizi tu merempat kat tepi Longkang. Perkara yang sama jugak pernah berlaku terhadap Nurul Izzah bila dia nyaris hilang kerusi Parlimen.

Dalam erti kata mudahnya, kalau tak MENIPU dan MENABUR FITNAH, bukan pemimpin PKR la namanya. Kiranya sekarang ni, PKR dah sinonim dengan Fitnah. Asal sebut PKR je, mesti Fitnah.

Itu la legasi Keadilan yang ditinggalkan oleh Si Ketua Penipu tu. Keadilan yang diperjuangkan oleh puak - puak PKR ni adalah melalu Penipuan yang dilakukan dan Fitnah yang disebar.

Tapi percaya la. Walaupun Si Rafizi dan Si Nurul Izzah atau mana - mana pemimpin PKR tu dijatuhkan hukuman serta didapati bersalah kerana menabur fitnah, diorang tak pernah insaf.

Malah sebaliknya, lagi banyak fitnah yang ditaburkan. Lagi hebat penipuan yang dilakukan untuk mengelirukan rakyat. Itu pun masih lagi puak - puak Pakatan Haprak tu nak kata sistem Keadilan di Malaysia ni berat sebelah? Kalau dah dasar Penipu tu, Penipu la jugak!!!
PETALING JAYA: Mahkamah Sesyen Petaling Jaya hari ini mendapati Ahli Parlimen Pandan Rafizi Ramli didapati bersalah kerana jenayah fitnah.
 
Rafizi, 37, didakwa menghina ahli Umno dengan sengaja, dengan pengetahuan ia boleh mengganggu ketenteraman awam melalui kenyataan dalam satu artikel bertajuk "Will Rafizi quit if Selangor is not toppled".
 
Rafizi didakwa mengikut Seksyen 504 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum 2 tahun atau denda atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.
 
Mahkamah bagaimanapun menjatuhkan hukuman denda terhadap setiausaha agung PKR itu sebanyak RM1,800.
 
Denda kurang daripada RM2,000 itu menyelamatkan Rafizi daripada mengosongkan kerusi Parlimennya.
Categories: ,

4 ulasan:

  1. Denda cerita nombor dua. Cerita pertamanya dia telah memfitnah. Hukuman dunia kecil je kalau kena bayar berjuta pun. Hukuman Padang Mashyar nanti adalah berat. Allah memberi amaran pertama je tu. Kalau tak insaf tak tahulah. Aib tetap ada.

    BalasPadam
  2. ...kalau denda tambah RM200..siaplah.

    BalasPadam
  3. Hakim pun kena ingat. Kalau hukuman x setimpal dengan kesalahan, semata2 nak selamatkan kedudukan Rafizi, bermakna dia hakim yg x adil. Dia kena tanggung dosa juga, wallahuaalam.

    BalasPadam
  4. Mungkin kah hakim diugut oleh gengster jangan lebih dari rm 2000....

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

SH mohon maaf kerana terpaksa me'moderate'kan ruangan komen ini kerana ada komen datang dari sumber yang tidak dapat dikenal pasti.

Komen la banyak mana yang korang nak komen. Bagi la pandangan korang mengenai isu yang dibangkitkan. Insya Allah SH akan approve semuanya. KECUALI yang jelas melanggar Akta SKMM.

Sekian, terima kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping