Khamis, Mac 24, 2016

Hehehe!!! Makin pening la kepala Si Guan Eng ni nampak gayanya. Makin hari, makin ramai pulak orang yang mendesak supaya dia ambik cuti panjang supaya siasatan dapat dijalankan.

Ketua Menteri Pulau Pinang tu dinasihatkan mengambil cuti sementara bagi memberi ruang kepada SPRM untuk menjalankan siasatan berhubung isu pembelian rumah banglonya.

Tengku Razaleigh Hamzah berkata, kebiasaannya seseorang yang dilemparkan dengan tuduhan seperti itu perlu mengambil cuti berehat buat sementara waktu bagi melancarkan siasatan.
"Biasanya kes seperti salah guna kuasa, rasuah, sepatutnya mereka (Lim Guan Eng perlu) bercuti untuk beri laluan kepada pihak pemeriksa memeriksa sebaik-baik apa yang telah berlaku," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen tadi.
Beliau mengulas mengenai desakan daripada pelbagai pihak yang mendesak supaya Ketua Menteri Pulau Pinang itu bercuti sementara dan menyerahkan segala tugasnya kepada timbalannya sehingga selesai penyiasatan.
"Maknanya dia bercutilah, cuti-cuti Malaysia," katanya sambil ketawa.
Dalam pada itu, Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Azizah Mohd Dun turut mendesak Guan Eng memberi kerjasama sepenuhnya kepada pihak berkuasa untuk menjalankan penyiasatan ke atas skandal yang terpalit kepadanya sekarang.
"Sepatutnya dia (Ketua Menteri P.Pinang) perlu jawab segala tuduhan itu dan penyiasatan. Saya tinggalkan kepada dia untuk membuat keputusan. Dia sepatutnya tahu apa yang dia perlu buat," katanya lagi.
Guan Eng sebelum ini dilaporkan membeli banglo di Jalan Pinhorn, Georgetown dengan harga RM2.8 juta berbading harga pasaran bernilai sekitar RM6 juta hingga RM6.5 juta. Beliau kemudiannya menyifatkan pembelian itu atas dasar suka sama suka dan tiada unsur paksaan.
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping