Jumaat, September 23, 2016

Penyelaras Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Badrul Hisham Shaharin memohon penjelasan daripada Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail  berhubung pemecatan beliau, yang masih menjadi tanda tanya.

Menerusi satu surat yang dipaparkan di blog beliau, Badrul atau Chegubard turut mempertikaikan tindakan parti yang memecatnya dua kali dalam tempoh 12 hari, termasuk pemecatan pertama yang dibuat hasil 'meniru' tanda tangan Setiausaha Agung, Rafizi Ramli.
"Untuk makluman YB Presiden pemecatan ini merupakan pemecatan kedua saya dalam tempoh 12 hari. Ini bukan sahaja pelik tetapi agak lucu.
"Bukan satu rahsia surat pemecatan pertama bertarikh 26 Ogos 2016 dikeluarkan dengan 'meniru' tandatangan Setiausaha Agung parti tanpa pengetahuan Setiausaha Agung yang mana beliau tidak berada di Kuala Lumpur pada ketika itu.
"Kesalahan meniru tandatangan ini boleh disabit kesalahan Seksyen 471 Kanun Keseksaan dan boleh dihukum dengan Seksyen 467 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara dua tahun dan denda," katanya dalam surat terbuka kepada Wan Azizah itu.
Beliau yang kesal dengan perkara itu turut menyifatkan tindakan pemecatan ke atasnya dibuat sebagai 'membodek' Timbalan Presiden PKR yang juga Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Azmin Ali.

Beliau merujuk kepada pemecatannya yang dibuat atas arahan seorang pemimpin kanan PKR, dipercayai, R Sivarasa, sejurus sebelum tindakannya hadir ke Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membuat laporan dan mendedahkan bukti korupsi Azmin. 
"Amat malang sekali kakitangan ibu pejabat 'dipaksa' bertindak oleh seorang pimpinan kanan parti seorang ahli parlimen yang juga seorang peguam untuk melakukan jenayah tersebut.
"Dalam perkara ini saya masih menanti penjelasan parti atau adakah PKR sudah hilang ruh ketelusan dan keluhuran undang-undang yang dilaungkan selama ini?
"Saya juga memohon YB Presiden untuk meneliti semula proses pemecatan saya, adakah ia mengikut prosedur dan lunas keadilan itu sendiri," tegasnya lagi.
Dalam nada menyindir, Chegubard turut menyifatkan PKR tidak ubah seperti Umno yang memecat Tan Sri Muhyiddin Yassin ekoran lantang mengkritik Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak bersabit skandal 1MDB. 
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

SH mohon maaf kerana terpaksa me'moderate'kan ruangan komen ini kerana ada komen datang dari sumber yang tidak dapat dikenal pasti.

Komen la banyak mana yang korang nak komen. Bagi la pandangan korang mengenai isu yang dibangkitkan. Insya Allah SH akan approve semuanya. KECUALI yang jelas melanggar Akta SKMM.

Sekian, terima kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping