Isnin, Oktober 17, 2016

Alahai! Apa la yang nak diherankan sangat dengan Si Mat Sabu ni. Dia bukannya ada otak pun nak fikir sama ada benda yang dia buat tu betul ataupun sebaliknya. Kebanyakkan masanya, Si Mat Sabu ni lebih suka berfikir dengan Kepala Lutut.

Maka sebab tu la dia ambik tindakan keluar dari PAS dan menubuhkan parti Ternakan DAPigs tu tanpa memikirkan kesan yang bakal berlaku kepada kesatuan Melayu tu sendiri. Yang dia pentingkan hanya kehendak DAPigs semata - mata.

Jadi, usah dipelik sangat la kalau Si Mat Sabu tu mudah sangat terkeliru apabila  Presiden PAS tu tampil memberikan amaran kepada rakyat agar tidak mencetuskan huru - hara dan emnyentuh mengenai 'Arab Spring' di Malaysia sebelum ini.

Presiden PAS tu bukannya menyamakan himpunan BERSIH 5 dengan 'Arab Spring', sebaliknya pemimpin itu hanya menyatakan kebimbangan kerana khuatir natijah himpunan tersebut bakal membawa kesan lebih buruk kepada negara.

Demikian jelas Ketua Dewan Ulama PAS, Datuk Dr Mahfodz Mohamed sebagai menjawab kenyataan Presiden Amanah, Mohamad Sabu yang mengkritik Hadi ekoran menyamakan BERSIH 5 dengan Arab Springs.     
"Itu pandangan dia (Mat Sabu) lah. Tapi yang Tok Guru Presiden nyatakan itu bukan beliau mahu samakan, cuma bimbang sekiranya berterusan kita sertai BERSIH, takut-takut dengan semangat orang juda turun ramai-ramai, takut berlaku kekecohan. 
 "Itu yang kita bimbangkan, takut menjadi seperti di Asia barat sana," katanya kepada Antarapos. 
Terdahulu, Hadi memberi peringatan supaya pembangkang tidak membawa budaya 'spring' ke negara ini, merujuk kepada penganjuran BERSIH 5. 

Ujar Hadi, pembangkang perlu insaf dan mengambil iktibar daripada Arab Spring kerana besar natijahnya jika berterusan membakar sentimen rakyat untuk membenci kerajaan pemerintah.

Pandangan Hadi itu dikritik Mohamad atau Mat Sabu yang menyatakan adalah 'bodoh' jika menyamakan BERSIH 5 dengan Arab Spring.

Ujar bekas Timbalan Presiden PAS itu, BERSIH telah bermula seawal 2007 iaitu sebelum Arab Spring. Tambah Mat Sabu, kenyataan tersebut dicetuskan sebagai alasan oleh pihak yang tidak mahu menyertai BERSIH 5.

PAS sebelum ini berpendirian untuk tidak menyertai BERSIH 5 yang akan dianjurkan pada 19 November depan, kerana mendakwa himpunan itu mempunyai banyak matlamat lain yang dirasakan tidak selari dengan pendekatan parti berkenaan pada masa kini.
Categories: , ,

3 ulasan:

  1. Ulama fikir utk elak kekacauan yg merugikan umat Islam. Yang gila kuasa fikir nak Putrajaya je..

    BalasPadam
  2. memang la dari dulu lagi dia mana otak ,dia cari makan dengan dapigs,tengok muka dia sudahlah macam apa ,tak dak class langsung tu yang mahathir suka sebab senang nak diperbodohkan.kah kah kah mat sabun mat sabun.

    BalasPadam
  3. sy nk tahu betulkah dia ni seorang penganut syiah..?

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

SH mohon maaf kerana terpaksa me'moderate'kan ruangan komen ini kerana ada komen datang dari sumber yang tidak dapat dikenal pasti.

Komen la banyak mana yang korang nak komen. Bagi la pandangan korang mengenai isu yang dibangkitkan. Insya Allah SH akan approve semuanya. KECUALI yang jelas melanggar Akta SKMM.

Sekian, terima kasih.

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping