Rabu, November 23, 2016

Heh! Nampak gayanya perbalahan dalaman yang berlaku dikalangan pemimpin - pemimpin PAS ni masih belum reda biarpun sebelum ini, parti itu telah pun berpecah dua sehingga tertubuhnya PAN yang kini menjadi parti Ternakan DAPigs.

Semuanya kerana wujudnya konflik kepentingan atau 'Conflict of Intrest' dikalangan pemimpin - pemimpin PAS yang masih mahu mengekalkan jawatan mereka dalam pentadbiran, terutama didalam Rejim Pakatan Selangor pada ketika ini.

Hakikatnya, mereka di Selangor sedar sekiranya tanpa sokongan dari kalangan penyokong PKR mahupun DAPigs, mereka bukan sahaja akan kehilangan jawatan, bahkan kerusi ADUN yang dsandang pada ketika ini juga akan turut hanyut.

Maka kemungkinan besar perkara itu menyebabkan PAS kini dilanda konflik dalaman yang semakin bertambah kronik ekoran tindakan parti itu mempamerkan sifat 'Munafik' yang berkaitan dengan hubungan kerjasama Politik dengan Pakatan.

Namun, walaupun diperingkat pusat, PAS sudah memutuskan hubungan kerjasama Politik mereka dengan Pakatan yang turut melibatkan parti DAPigs dan PKR, tetapi sebaliknya diperingkat Negeri Selangor, perkara seperti itu tidak berlaku.

PAS Selangor masih lagi menjalinkan hubungan dengan Pakatan dan menganggap diri mereka masih lagi sebahagian dari gabungan tersebut dan mendakwa kononnya mereka masih lagi berpegang kepada prinsip yang telah ditetapkan sewaktu Pilihan Raya yang lalu.

Tetapi, apa yang jelas, alasan dan justifikasi yang diberikan oleh pemimpin PAS Selangor itu hanya sekadar mainan Politik Retorik mereka semata - mata apabila ianya membuktikan bahawa mereka lebih mementingkan jawatan dari kepentingan parti.

Mungkin atas dasar itu, kepimpinan PAS Selangor dilihat mula berbalah dan bercanggah pendapat sehingga ada yang mendakwa Pesuruhjaya PAS negeri itu telah mendapat 'Habuan' dari pihak tertentu sehingga menyebabkan dia berani menentang Hadi Awang.

Antara lain, sumber dalaman PAS mendedahkan berlakunya pertikaman lidah dikalangan pemimpin PAS Pusat dengan Naib Presiden PAS yang mempertikaikan isu berhubung kerjasama Politik diantara PAS Pusat dengan Pakatan Haprak tu.
“Iskandar mengkritik sesetengah AJK PAS pusat yang didakwanya tidak meletakkan kepercayaan yang tinggi kepadanya berkaitan isu tersebut.
“Pesuruhjaya PAS Selangor cuba memberi penjelasan berkenaan dengan isu air Selangor itu, namun penjelasannya kurang memuaskan hingga mengundang ketidakpuasan hati, syak wasangka mengenai wang tawaran yang dihebohkan sebelum ini,” dedahnya.“AJK PAS pusat percaya Iskandar turut sama-sama terlibat dengan MB Azmin Ali dalam soal habuan dan kepentingan lain.
“Perang mulut sesama sendiri dalam mesyuarat tersebut tidak dapat dielakkan sehinggakan mesyuarat terpaksa dihentikan,”dedahnya.
Apa yang jelas, perbalahan dalaman yang berlaku dikalangan pemimpin PAS pada ketika ini semuanya berpunca dari sifat suka bermuka - muka yang ditonjolkan dan tidak mempunyai pendirian tetap terhadap kerjasama Politik dengan PKR. Dek kerana suka Menipu diri sendiri menyebabkan mereka membodohkan diri secara terbuka!!!
Categories: ,

2 ulasan:

  1. Habuan donia..tok2 lebai skang banyak yg munafik jual agama...
    Nabi dah kabarkan..

    BalasPadam
  2. Admin tak pernah baca quran ka? Tlg baca surah Al Hujurat. Moga mendatangkan keinsafan

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping