Isnin, Ogos 07, 2017

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak hari ini menyatakan sepenuh kepercayaannya terhadap Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi sungguhpun mantan perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad cuba menimbulkan keraguan terhadap timbalannya itu. 

Sambil mempertahankan Ahmad Zahid, Najib berkata Pengerusi Pakatan Harapan (PH) itu sengaja mahu melaga-lagakan beliau dan Zahid bagi memecah-belahkan Umno.
"Dia banyak tak betul, kita boleh lihat satu persatu, bila dia gagal melalui parlimen, pengundi tak percaya lepas itu dia cuba melalui Umno bahagian pun tak boleh sekarang ni dia cuba pulak nak melagakan saya dengan Datuk Seri Zahid, Timbalan Perdana Menteri.
"Saya pertahankan Datuk Zahid daripada mula sebab dia rakan saya, rakan sahabat dalam perjuangan, susah-senang dia saya yang tau.
"Dia dah bersama saya sejak tahun 1986, susah senang bersama. Saya pernah pertahankan Datuk Zahid di dalam bahagian dia, di Bagan Datoh (iaitu) Ketua Pemuda," katanya sewaktu berucap merasmilan mesyuarat perwakilan Umno Bahagian Shah Alam petang tadi.
Tambah Najib, adalah mustahil untuk Ahmad Zahid mengkhianati beliau sedangkan Dr Mahathir sendiri pernah menahannya ketika menjawat jawatan sebagai Ketua Pemuda Umno Malaysia.
"Datuk Zahid ni satu ketika Ketua Pemuda Umno Malaysia, bertaraf Naib Presiden Umno tetapi dimasukkan di bawah  Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).
"Sebab itu tak masuk akal lepas jadi Timbalan Perdana Menteri dia nak jumpa Dr Mahathir pula minta sokongan supaya Dr Mahathr gulingkan saya, tak mungkin dan tak betul dan fitnah sama sekali," katanya lagi.  
Lanjutan daripada tuduhan Dr Mahathir itu, Ahmad Zahid semalam menegaskan beliau bersedia untuk bersumpah laknat berhubung pendedahannya tentang konspirasi menjatuhkan Najib.

Akhbar melaporkan Ahmad Zahid mengakui mempunyai rakaman yang membuktikan dirinya tidak terlibat dalam sebarang konspirasi untuk menjatuhkan Najib seperti yang didakwa pembangkang.

Naib Presiden yang juga menjalankan tugas-tugas Timbalan Presiden Umno itu berkata, pertemuannya dengan seorang bekas pemimpin parti yang berlangsung pada 2015 itu juga atas keizinan Perdana Menteri.
Categories:

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping