Khamis, Disember 24, 2015

Hakikatnya, puak - puak yang menyertai parti pimpinan Si Mat Sabu tu bukan dibuat atas dasar nak memperjuangkan nasib rakyat terutama dikalangan orang Melayu atau agama Islam.

Sebaliknya diorang hanya sekadar mahu memenuhi kehendak dan kepentingan Politik Peribadi mereka sendiri selain mengikut segala kemahuan nafsu puak - puak DAPigs tu semata -mata.

Maka sebab itu ianya gak sukar bagi mereka untuk menyertai kerjasama Pas dan Umno kerana parti itu terikat dengan DAPigs dan hanya akan mendengar pandangan serta arahan daripada DAPigs.

Timbalan Ketua Pemuda PAS, Muhammad Khalil Abdul Hadi berkata, sekiranya PAS dan Amanah perlu bekerjasama, pihaknya akan meneliti tujuan kerjasama tersebut terlebih dahulu sebelum membuat keputusan.
“Amanah ini terikat dengan DAP. Mereka hanya akan dengar cakap DAP sahaja. Jika DAP mahu mereka senyap, mereka akan senyap. Kalau DAP mahu mereka buat bising, jadi bisinglah mereka.
“(Kalau) Nak kerjasama, kita akan teliti terlebih dahulu bentuk kerjasama itu. Kalau ia dibuat demi kebaikan dan kepentingan rakyat, Pas tak ada masalah,” katanya ketika dihubungi Sinar Online.
Sebelum ini, penganalisis politik, Prof Madya Dr Fuad Othman berpendapat, kerjasama antara Pas dan Umno bukan sahaja dihulurkan kepada Pas, malah sepatutnya turut disuakan kepada Amanah dan juga PKR.

Mengulas lanjut, kata Muhammad Khalil, sebagai parti politik, Pas bersikap terbuka untuk menerima sesiapa sahaja atau mana-mana parti untuk bekerjasama demi kepentingan rakyat.
“Kami sentiasa menerima apa sahaja cadangan yang dibuat demi kepentingan negara, rakyat dan agama.
Oleh kerana itu katanya, bila adanya pelawaan daripada UMNO untuk bekerjasama dengan PAS, PAS mengambil sikap positif dan melihat apakah bentuk kerjasama tersebut demi untuk membantu Kelantan dan agama Islam.
Categories:

2 ulasan:

  1. DAP adalah majikan PAN

    BalasPadam
  2. bagaimana bila orang menyebut umnodog menindas melayu . menggunakan bangsa dan agama di sebalik kerakusan pemimpin dan kroni niaga ..

    BalasPadam

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping