Rabu, Januari 27, 2016

Heh! Pelik betul tengok gelagat Si Mahfuz Bean ni. Beria - ia betul dia nak mempertahankan kedudukan Menteri Besar Kedah pada ketika ini dengan pelbagai kenyataan yang telah dia buat.

Dalam kenyataan yang disiarkan hari ini, Si Mahfuz Bean tu kata, dia tak nak Kedah bertukar menjadi Negeri 'Darul Mafia' ekoran tindakan beberapa orang pemimpin Negeri tersebut.
"Seluruh rakyat Kedah mesti berusaha menghalang rampasan kuasa ini. Jangan biarkan ada pihak bertindak mencalarkan nama baik Sultan Kedah serta merosakan nama baik negeri tercinta ini.
"Jangan nanti Kedah Darul Aman bertukar kepada Kedah Darul Mafia," katanya melalui kenyataan dikeluarkan hari ini.
Kalau dilihat dari satu sudut, hasrat Si Mahfuz Bean tu dilihat 'Suci' dan 'Murni'. Tapi itu bukan menjadi persoalan utama. Soal sama ada Si Mahfuz Bean tu nak sokong siapa, itu dia punya pasal.

TAPI, yang kita herannya, kenapa dalam isu krisis Menteri Besar Kedah sekarang baru Si Mahfuz Bean tu beria - ia nak masuk campur? Walhal, MB Kedah sekarang ni dari kalangan ahli UMNO.

Kenapa tidak sebelum ini Si Mahfuz Bean tu masuk campur dalam urusan Menteri Besar Kedah? Kenapa Si Mafuz Bean tu tak bersuara pada ketika Allahyarham Ustaz Azizan Razak diserang?

Sedangkan pada ketika itu, serangan pemimpin PAS Kedah terhadap Allahyarham datang dari pelbagai sudut. Malangnya, Si Mahfuz Bean tu sikit pun tak bersuara mengenai krisis yang melanda.

Kenapa pada ketika itu Si Mahfuz Bean tu tak pulak tampil untuk menghalang usaha 'Rampasan Kuasa' ala Mafia dari kalangan pemimpin PAS yang Anti dengan Ustaz Azizan?

Sebaliknya, Si Mahfuz Bean tu hanya sekadar mendiamkan diri dan hanya dilihat 'Lepas Tangan' bagi menyelesaikan masalah yang berlaku walaupun dia pemimpin Negeri tersebut.

Bahkan Si Mahfuz Bean tu sendiri memegang jawatan yang cukup tinggi dalam kepimpinan PAS Pusat. Tapi, sikit pun Si Mahfuz Bean tu tak ambik tau mengenai apa yang berlaku. Kan pelik tu?

Maka tak salah la jika kita kata yang Si Mahfuz Bean tu bersuara dalam krisis kepimpinan Negeri Kedah kali ini hanya sekadar taktik nak mencari 'Publisiti Murahan' semata - mata. Bukannya dia ambik berat sangat dengan apa yang berlaku di Negeri Jelapang Padi tu!!!
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping