Khamis, Februari 04, 2016

Aik? Pelik juga baca cerita ni. Padahal, baru dua tiga hari lepas kita dengar cerita kata syarikat penerbangan yang patuh syariah tu beroperasi. Dah ada dikalangan mereka yang letak jawatan?


Apa cerita sebenarnya? Kenapa cepat sangat dia nak letak jawatan? Yang yang tak kena ke dengan operasi syarikat tersebut sehingga menyebabkan dia mengambil tindakan sedemikian?

Dengar ceritanya, Pengarah Urusan Rayani Air, Jaafar Zamhari semalam telah mengumumkan peletakan jawatannya di syarikat penerbangan patuh syariah pertama Malaysia itu.

Jaafar berkata, beliau mengemukakan surat peletakan jawatan pada 13 Januari lalu selepas empat bulan memegang jawatan berkenaan dan menamatkan perkhidmatannya pada Jumaat lalu.
"Berdasarkan kepakaran dan pengalaman saya sebagai bekas pengawal selia Jabatan Penerbangan Awam (DCA), matlamat saya adalah membantu dalam pembentukan syarikat penerbangan ini daripada segi keselamatan operasi.
"Saya telah melakukan tugas berkenaan dan Rayani Air kini sudah beroperasi. Sukacitanya ingin saya beritahu bahawa saya sekarang mempunyai prospek kerjaya lain yang perlu diberi tumpuan," katanya menerusi kenyataan kepada mStar Online pada Rabu.
Menurut Jaafar, beliau akan membuat pengumuman mengenai kerjaya baharu itu apabila tiba masanya. Rayani Air memulakan penerbangan sulungnya pada 20 Disember tahun lalu bagi laluan Kuala Lumpur-Langkawi.

Isnin lalu, Rayani Air telah memperkenalkan laluan menghala ke Kuala Lumpur - Kota Kinabalu, iaitu laluan ketiga selepas Kuala Lumpur - Langkawi dan Kuala Lumpur - Kota Baru.

Bagi fasa pertama, syarikat penerbangan itu akan menggunakan khidmat dari dua buah pesawat lama Boeing 737-400 bagi laluan Kota Baru, Kuching, Langkawi dan Kota Kinabalu.

Jadi, bukan la dia letak jawatan sebab tak puas hati dengan syarikat penerbangan tersebut. Jauh sekali ada dikalangan mereka yang tak suka cara dia menguruskan syarikat. Tapi sebab dia dah memenuhi kehendak yang ditetapkan. Jadi, memang berbaloi la kalau dia letak jawatan!!!
Categories:

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping