Ahad, Mac 13, 2016

Seperti yang kita sedia maklum, terdapat ura-ura yang mengatakan bahawa PAS akan menubuhkan satu lagi pakatan baharu. PAS akan bekerjasama dengan sebuah 'parti pelbagai bangsa' sebagai persediaan menghadapi PRU14 akan datang.

Ironinya, Lim Guan Eng DAP begitu cepat menjawab usaha PAS ini! Dan seperti dijangka, kroni tegar Lim Kit Siang ini memperli dan menghina PAS. 
"Ia tidak akan menjadi bermakna jika mereka gagal untuk membawa perubahan kepada rakyat memandangkan apa yang mereka lakukan di Kelantan di mana mereka tidak dapat menyediakan tadbir urus yang baik, " katanya. (Klik Seterusnya...)
Kenapa Guan Eng DAP begitu berminat dengan pelan PAS ini sedangkan banyak lagi ketidakefesienan, skandal dan kezaliman kerajaan DAP negeri yang masih belum dijawab? 

MiM menjangka tindakan Lim Guan Eng yang mengutuk kerajaan PAS negeri ialah agar kepimpinan PAS melenting dan mendedahkan nama 'parti pelbagai bangsa' itu tanpa perlu menunggu kenyataan rasmi kepimpinan PAS. 

Apakah Guan Eng DAP risau kerana sebelum ini beliau telah memecat 2 ADUN PKR daripada jawatan GLC kerajaan DAP negeri?

ADUN Chin Wen PKR dipecat jawatan pengarah Penang Invest dan Island Golf Properties Bhd. ADUN Kah Peng PKR pula ditamatkan jawatan pengarah Perbadanan Bukit Bendera.

Sebelum ini juga, MiM telah menerangkan bahawa realitinya, dasar parti DAP terang-terangan telah menggariskan:
Penghapusan pembahagian antara "bumiputera" dan "bukan bumiputera" dan perlaksanaan kesaksamaan etnik, dan
Penggantian sistem kuota etnik dengan dasar 'merit dan keperluan'
Bukankah terdapat beberapa Perkara termaktub di dalam Perlembagaan Malaysia yang dipertikai oleh dasar parti DAP? Dan bagaimana pula dengan dasar parti DAP mengenai Pilihan Raya Kerajaan tempatan? 

Untuk rekod, pada 14 Ogos 2014, Mahkamah Persekutuan telah memutuskan bahawa Enakmen Pilihan Raya Kerajaan Tempatan (Pulau Pinang dan Seberang Prai 2012) yang diluluskan DUN Pulau Pinang pada 2012 adalah bertentangan dengan Perlembagaan dan undang-undang diluluskan Parlimen. - seterusnya...
Categories: ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping