Isnin, Ogos 21, 2017

PAS masih lagi kekal dengan pendirian bahawa pari itu tidak akan mengadakan sebarang rundingan kerjasama politik dengan PKR, khususnya dalam menghadapi Pilihan Raya Umum ke - 14.

Ketua Penerangan Dewan Ulamak Pas, Khairuddin Aman Razali berkata, tindakan itu selaras dengan keputusan dan strategi parti itu yang telah ditetapkan oleh Majlis Syura Ulamak pada Mei lalu.
Menurutnya, kenyataan yang dibuat oleh Si Azmin Ali tu sebelum ini bahawa parti itu bersedia membuka pintu untuk berunding bersama PAS dianggap sebagai satu usahanya sahaja.
"Kita masih tetap dengan strategi kita. Kecuali apabila beliau (Mohamed Azmin) keluar PKR dan sertai Pas, barulah kita boleh bincang dan bekerjasama," katanya pada sidang media selepas program Munaqasyah Ucapan Dasar Presiden Peringkat Wilayah Persekutuan, di sini hari ini.
Baru - baru ini, Timbalan Presiden PKR itu dilaporkan berkata, adalah masih belum terlambat untuk PAS dan PKR mengadakan runding demi masa depan bersama kedua - dua belah pihak.

Namun, dalam masa yang sama, Si Azmin tu juga turut menyatakan bahawa rundingan kerjasama PKR dengan PAS itu tidak melibatkan Pakatan Haprak yang disertai oleh DAPigs, PAN dan PPBM.

Sebaliknya, Si Menteri Besar Selangor itu menegaskan bahawa rundingan itu hanya akan dibuat diantara PAS dan PKR, khususnya bagi isu pembahagian kerusi Pilihan Raya Umum yang akan datang.

Walaubagaimana pun, kenyataan yang dikeluarkan oleh pucuk pimpinan PKR itu tidak dipersetujui oleh PAN dan dibantah DAPigs kerana menyifatkannya sebagai membelakangi semangat Pakatan.

PAN dan DAPigs menggesa agar sebarang rundingan yang mahu dibuat oleh PKR dengan mana - mana pihak perlu dibentang didalam mesyuarat Majlis Presiden Pakatan serta dipersetujui secara konsensus, bukannya dibuat secara bersendirian.
Categories: , , , ,

0 comments:

Catat Ulasan

Baca cerita lanjut di http://semuthitam80.blogspot.com

Ruangan Komen ini terpaksa dimoderatekan kerana terdapat komen yang tidak berkaitan seperti 'Perkhidmatan Ghaib' yang ditawarkan oleh mereka yang cuba mengambil kesempatan.

Pembaca boleh meninggalkan komen asalkan ianya tidak melanggar Akta SKMM. Namun perlu diingatkan, sebarang komen yang ditinggalkan adalah tanggungjawab pembaca sendiri dan ianya tidak ada kaitan dengan admin blog ini.

Sekian, Terima Kasih.

SUPPORTED BY:

Anda mungkin juga meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lain - Lain Artikel

Disclaimer

Assalamualaikum. Kepada semua pengunjung yang dihormati.

Blog ini khusus menceritakan mengenai isu - isu semasa. Perjuangan utama adalah bagi menegakkan yang Hak dan menentang yang Batil.

Artikel dalam blog ini sekadar ingin meningkatkan paradigma dan memprokasikan minda pengunjung.

Maka adalah disarankan kepada pembaca yang dihormati agar menggunakan otak dan akal yang dianugerahkan Allah S.W.T sebaik yang mungkin.

Bahan - bahan didalam blog ini boleh diulang terbit oleh mana - mana pihak. Namun pemilik blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap penyalah-gunaan asal oleh orang lain untuk tujuan propaganda mereka.

Sekian, terima kasih.

Ping